Konstkurser för barn och ungdomar

I nuläget erbjuder jag inga terminskurser för barn och ungdomar, men boka gärna en workshop.

Jag lägger stor vikt vid att varje deltagare ska utveckla sitt eget personliga uttryck och få en bred kunskap i konstens grunder. Vi jobbar med grunderna i teckning, perspektiv, färglära, form och komposition. Vi provar massor av materialtekniker som akryl, akvarell, kol, papir-maché, lera, ståltråd, linolium etc. Alla egna idéer uppmuntras då jag vill att varje elev engagerat styr sin egen konstnärliga utveckling. Förutom måleri, skulptur och teckning har vi vid varje tillfälle samtal runt konst och dess uttryck. Samtalen utvecklar barnens seende, tankar och förmåga att formulera i ord det man ser.

Jag tror att det är viktigt att bli en kritiskt tänkande människa i det samhälle där vi omges av bilder i olika sociala, digitala medier. Det är också viktigt med det motsatta, att kunna uppleva njutning av det vackra som finns runt oss, tex en vacker rosa soluppgång eller en vacker skulptur. Att stanna upp, se, tolka och ta in.

Barnen har ställt ut i Aspö kyrka samt på Blekinge Läns museum i sju år.

Unga Aspökonstnärer intar Blekinge museum

Se reportaget på SVT >>

Klicka på bilden för att lyssna på reportaget om unga konstnärer längs Karlskronas gator. 1.17 in i programmet pratar tre av mina härliga konstkursare om vår utställning!