Min vision med konsten

I kärleken till mitt måleri hittar jag mitt fokus, mitt inre och min andning. När jag målar i min ateljé stannar tiden, där den kreativa processen både är krävande och påfyllande.

Jag arbetar alltid i serier, i akvarell, akryl eller tusch. I akvarell låter jag pigmenten få eget utrymme i avbildningen med sina färgers lyster i lek med pappret och vattnet. Akvarellen ska alltid behandlas varsamt och sparsamt men i ett frodigt flöde. I måleriet med akrylfärger tar jag fram schabloner, rollers, stämplar och målar gärna med fingrarna i olika ytskikt och färgkombinationer. Jag inspireras av växternas organiska former, där balansen finns i det osymmetriska. I serierna fördjupar och begränsar jag mig med färger, former och motiv, vilket ger en förlösande frihet.

Med min konst vill jag lyfta fram naturens små underverk, våra livsnödvändiga och oändligt vackra småkryp. Klimathot och artutrotning gör att jag brinner mer än någonsin för att måla mina motiv.  

Jag känner en förälskelse i det senaste jag skapat, innan jag lämnar det bakom mig och går vidare in i nästa tema. Det är ett kärleksförhållande till måleriet där jag ständigt har tankarna på det nya som ska komma.

Se min konst >>

Min vision med kurserna

Som kursledare vill jag lära ut och guida mina elever i sin resa att hitta sitt konstnärliga språk, på det sätt som känns rätt för dem, både genom personlig handledning, men också med gemensamma övningar där gruppdeltagarna ger varandra stöd och inspiration.

Vi är alla olika, alla har olika mål och mening med sitt måleri. Någon elev vill lära sig teckna fotorealistiskt, någon vill måla helt abstrakt, kanske vill någon bara måla av sig sina känslor.

Jag strävar att ge kunskap för att deltagare ska hitta just det uttryck den vill ha i sin målning, och vägleda när vilsenheten eller osäkerheten blir ett hinder. Genom mina olika övningar i måleriet vill jag spränga gränser för att öka kreativitet, kraft, mod och kunskap som man har glädje av i livet, även utanför ateljén.

Det är härligt att se när det plötsligt lossnar, när eleven får sitt flöde och tiden stannar. Måleri är inte bara konst utan också ett andrum, precis som andra konstnärliga områden som dans, teater, design, musik etc…för alla människor är det livsviktigt att ha en kreativ kanal för uttryck.

Se mitt kursprogram >>