Vedic Art

Sommaren 2019 gick jag grundutbildningen i Vedic Art på Öland. Detta är en konstform utvecklad av Curt Källman som skapade 17 principer i måleri enligt det vediska tankesättet. Detta kändes så rätt som komplement till min vanliga målarkurser så jag vidareutbildade mig till lärare i Vedic Art. Jag kommer fr.o.m sommar 2021 att erbjuda målarkurser i Vedic Art. De skiljer sig från mina vanliga kurser då det inte handfasta råd, inte heller samarbetsövningar eller samtal med andra runt varandras måleri. I Vedic Art ger jag introduktioner/föreläsningar till deltagarna som skapar sin egen resa och styr sin utvecklingsprocess genom att vända sig inåt och följa sin egen rytm.

I Vedic Art målar du inte av någonting i det yttre, utan du närmar dig istället naturens eget sätt att uttrycka sig. Inifrån. Att tillåta skapandet att ske av sig självt, helt naturligt och enkelt, inifrån och ut. Curt Källman om konsten: ”Lyssnar du noga – konsten är ju tystnadens språk – kan du höra stjärnorna viska till dig om din väg och uppgift i det stora kosmiska dramat. Ta en simtur i helhetens ocean där skaparkraften är oändlig.”

I samband med Vedic Art-kursen erbjuds deltagarna Yoga med Rakel i min trädgård.

Rakel Ågerstrand

Jag har praktiserat yoga, Qi gong, andningstekniker och meditation sedan 1990 talet och brinner för att få dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter. Jag bor på Aspö och har klasser där. Jag är certifierad Hatha yogalärare genom Nordiska Yoga institutet www.nordiskyoga.se. Jag anpassar mina klasser efter elevernas behov. Alla kan vara med. Lyssna på din kropp och utgå från dina egna förutsättningar. Jag fokuserar på att hitta uppmärksamhet och närvaro i kroppen, både i stillhet och rörelse.

Kom i kontakt med Vedic Art för ca 10 år sedan och blev hänförd över dess naturlighet, frihet och integritet. Den gjorde mig nyfiken på mina skapande impulser, färgernas liv, rörelse och rymd.

Här kan du läsa mer om vad Vedic Art är.