Vedic Art

Sommaren 2019 gick jag grundutbildningen i Vedic Art på Öland. Detta är en konstform utvecklad av Curt Källman som skapade 17 principer i måleri enligt det vediska tankesättet. Detta kändes så rätt som komplement till min vanliga målarkurser så jag vidareutbildade mig till lärare i Vedic Art. Jag kommer fr.o.m sommar 2021 att erbjuda målarkurser i Vedic Art. De skiljer sig från mina vanliga kurser då det inte handfasta råd, inte heller samarbetsövningar eller samtal med andra runt varandras måleri. I Vedic Art ger jag introduktioner/föreläsningar till deltagarna som skapar sin egen resa och styr sin utvecklingsprocess genom att vända sig inåt och följa sin egen rytm.

I Vedic Art målar du inte av någonting i det yttre, utan du närmar dig istället naturens eget sätt att uttrycka sig. Inifrån. Att tillåta skapandet att ske av sig självt, helt naturligt och enkelt, inifrån och ut. Curt Källman om konsten: ”Lyssnar du noga – konsten är ju tystnadens språk – kan du höra stjärnorna viska till dig om din väg och uppgift i det stora kosmiska dramat. Ta en simtur i helhetens ocean där skaparkraften är oändlig.”

Yoga

I samband med Vedic Art-kursen erbjuds deltagarna en lättare Yoga med mig i min trädgård. Jag är inte utbildad yogalärare, men har utövat i många år. Min mjuka stretchiga yoga är inspirerad av kundalini, hatha och yin.

Här kan du läsa mer om vad Vedic Art är.